Hoe staat het met Spinderwind? Lees de nieuwsbrief!

Benieuwd hoe het staat met het project Spinderwind? Lees de nieuwsbrief van Spinderwind

Regelmatig op de hoogte gehouden worden? Meld u aan voor de nieuwsbrief van Spinderwind.

Hilverstroom neemt deel aan Spinderwind: Samen toekomst met wind

Tien lokale energiecoöperaties uit de regio Tilburg en Hart van Brabant werken samen aan de realisatie van een windmolenpark op de Spinder in Tilburg. Spinderwind gaat met 4 windmolens voldoende energie produceren om bijna 10.000 huishoudens van groene stroom te voorzien. Wij zorgen in onze eigen omgeving voor de productie van onze eigen energie. De windmolens worden gezamenlijk eigendom van mensen en dus niet van een energiemaatschappij!

Het is een logische keuze om juist op deze locatie van een stedelijk energiepark duurzame energie te winnen. De windmolens worden -met respect voor de omgeving- gesitueerd in het zicht van de al aanwezige stedelijke horizon van Tilburg.