Hilverstroom & Zonnepark Haghorst tekenen intentieverklaring!

Zonnepark Haghorst en Energiecoöperatie Hilverstroom hebben een intentieverklaring getekend, waarmee ze de eerste stap zetten in de ontwikkeling van een zonneweide.

De beoogde locatie voor het te realiseren zonnepark ligt aan de Driehuizerweg, waar ongeveer 20 hectare aan zonnepanelen komen te liggen. “Al vanaf het begin wilde ik Hilverstroom bij het project betrekken. Burgerparticipatie is namelijk een belangrijk onderdeel van het plan. Zoals Hilverstroom inwoners de mogelijkheid biedt om deel te nemen aan windpark Spinderwind, willen we straks ook zondelen verkopen op ons zonnepark,” zegt Thijs van Oirschot.

De gemeente Hilvarenbeek moet eerst nog wel de vergunning verlenen, maar het plan van Zonnepark voldoet wel aan alle criteria. Van oirschot: “We hopen eind dit jaarde vergunning rond te hebben. Daarna moeten we aan de slag met de met subsidieaanvragen.”

Voor Hilverstroom is het project een mooi vervolg op het burgerwindmolenpark op de Spinder, ditmaal op Hilvarenbeeks grondgebied. Het Zonnepark Haghorst past heel goed in het rijtje van projecten waar Hilverstroom mee wil samen werken. Bestuurslid Milko Huijben: “Wij zijn nooit zo voor grote landelijke energieclubs geweest die alles naar zich toetrekken. Thijs is een lokale jongen, enthousiast en ondernemend, en wil dat inwoners kunnen participeren.”

Wanneer alles volgens plan verloopt zouden de eerste zonnepanelen er eind 2020, begin 2021 moeten liggen.