Jo van de Pas benoemt tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Gisteren werd één van onze vrijwilligers, Jo van de Pas in het zonnetjes gezet. Van Burgemeester Evert Weijs kreeg hij een lintje uitgereikt voor zijn inzet, voor o.a. Stichting Volksfeest Biest-Houtakker, coöperatie Biest-Houtakker en Coöperatie Behoud Kerkgebouw. Wij willen Jo van harte feliciteren met zijn benoeming tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

https://youtu.be/eNrUYozpMbo

(Brabants Dagblad 24-04-2020)

Jo van de Pas (67) uit Biest-Houtakker

Jo van de Pas is een dorpsman in hart en nieren. In Biest-Houtakker is hij zeer actief om de leefbaarheid en het behoud van ‘zijn’ dorp te bewaken. Al ruim 34 jaar levert hij aan tal van organisaties zijn bijdrage.

Zo is er mede dankzij zijn inzet enkele kenmerkende panden in Biest-Houtakker behouden gebleven en is er een heel levendig dorpshuis ingericht. Van de Pas wordt omschreven als de steunpilaar voor het Biestse verenigingsleven.

De heer J.C.A. (Jo) van de Pas (67) uit Biest-Houtakker

De heer J.C.A. (Jo) van de Pas (67) uit Biest-Houtakker © Jeroen Verhelst

Voor 2014 was de heer Van de Pas één van de initiatiefnemers van de coöperatie HilverGlas om de gemeente Hilvarenbeek van glasvezel te voorzien. Dit om het buitengebied in de Brabantse Kempen van een eigen glasvezelnetwerk te voorzien. Dit leidde tot de oprichting van Kempenglas, een coöperatief netwerk in de buitengebieden van diverse gemeenten, waar nu 2300 aansluitingen zijn gerealiseerd.

Daarnaast is Van de Pas penningmeester (sinds 1999) van en coördinator licht en geluid (tot 2001) bij de Stichting Volksfeest Biest-Houtakker. Doet hij vrijwilligerswerk voor bij de Coöperatie Biest-Houtakker en de coöperatie Hilverstroom. Hij is mede-initiatiefnemer en penningmeester van de Coöperatie Behoud Kerkgebouw en onder meer vrijwilliger bij een aantal verenigingen in ‘De Biest’. Voor al deze bijdragen aan een betere samenleving, is Van de Pas benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.