Hilvarenbeek & Hilverstroom openen Energiehuis!

Iedereen heeft – of krijgt – te maken met de energietransitie en veel inwoners willen een bijdrage leveren door energie te besparen. Als je als inwoner aan de slag wilt met je eigen woning, is het niet eenvoudig om te bepalen wat voor jouw situatie de beste mogelijkheden zijn om te besparen. Steeds meer mensen of bedrijven presenteren zich als adviseur of expert. Dat maakt de zoektocht naar een betrouwbaar advies moeilijk.

 

Dit najaar opent het Energiehuis haar loket

De Gemeente Hilvarenbeek wil inwoners en bedrijven steunen bij de energiebesparing en de overgang naar duurzame energie. Daarom wordt binnenkort in Hilvarenbeek een Energiehuis geopend. Een Energiehuis is een toegankelijke plek waar je als inwoner informatie of onafhankelijk advies kunt krijgen over verduurzamen en energie besparen. Bij het Infopunt op Vrijthof 11 (naast het gemeentehuis) wordt een loketfunctie voor het Energiehuis ingericht.

 

Waarvoor kunt u terecht bij het Energiehuis?

Energiecoöperatie Hilverstroom wil inwoners en de gemeente helpen bij de advisering rondom de energietransitie. Daarom heeft Hilverstroom met de gemeente afgesproken dat zij de taken van een Energiehuis gaat uitvoeren.  De bedoeling is dat het Energiehuis nog dit jaar open gaat. Inwoners van Hilvarenbeek kunnen dan de volgende diensten verwachten:

  • Algemene informatie vanuit betrouwbare bronnen op een eigen website. Zowel de algemeen landelijke informatie als specifieke informatie voor inwoners van Hilvarenbeek,
  • Mogelijkheid om vragen te stellen; digitaal, telefonisch of door een bezoek te brengen aan het Energiehuis op Vrijthof 11,
  • Een digitale ondersteuningstool die u helpt met informatie over uw woning of om inzicht te krijgen in mogelijkheden van besparen en verduurzamen,
  • Advies van een energiecoach die u verder helpt met het maken van een stappenplan,
  • Een uitgebreid advies van een (externe) energieadviseur voor een specifieke vraag. Voor zo’n persoonlijk advies wordt een vergoeding in rekening gebracht die past bij de aard van het advies.

Mooie aanvulling op dienstverlening in Vrijthof 11

Bedrijven van het Ondernemershuis zien het Energiehuis als waardevolle aanvulling op de dienstverlening in Vrijthof 11. Bedrijven krijgen een platform om mee te denken, te ontwikkelen en diensten te leveren voor verduurzaming en energie te besparen.