Energierekening stijgt explosief in 2022: tijd om te isoleren!

Hoewel energie tijdens de coronacrisis nog spotgoedkoop was, dreigen de energietarieven komend jaar volledig te ontsporen. Uit een artikel in het Brabants Dagblad blijkt dat een gemiddeld huishouden inmiddels € 1229,00 kwijt is, waar zij vorig jaar nog gemiddeld € 507,00 neertelde voor gas en licht.

De voornaamste reden van de explosieve stijging is het enorme tekort aan gas in Europa. “De prijs van aardgas is bepalend voor de energieprijzen,” aldus markanalist Rick Marsman. Door de combinatie van onderhoud aan de gasvelden (waardoor minder gas is opgepompt) én het feit dat er meer gas is verstookt in de koude wintermaanden van 2020/2021 zijn de Nederlandse gasvoorraden maar voor de helft gevuld. Ook hebben de maatregelen ten behoeve van de klimaatdoelstellingen een prijskaartje, welke uiteindelijk toch bij de burger terecht komt. Hoewel er enige verlichting komt vanuit het kabinet, lijkt dit niet genoeg om de enorme stijging het hoofd te bieden.

Een goede manier om de energierekening omlaag te krijgen is isoleren. Daarom is het nu tijd om te investeren in je woning en ervoor te zorgen dat je de warmte binnen houdt.

Wil je weten hoe je dat het beste aanpakt? Maak dan een afspraak met een energiecoach! Neem hiervoor contact op met het Energiehuis Hilvarenbeek.