Verduurzamen gedoe? Schakel een energiecoach in!

Niet geld blijkt voor veel mensen een hindernis te zijn bij verduurzamen, maar ‘het gedoe’ eromheen. In een artikel in het Brabants Dagblad legt klimaatpsycholoog Gerdien de Vries uit hoe het komt dat mensen wel willen verduurzamen, maar dat de eerste stap zetten toch moeilijk blijkt.

“De klimaatcrisis is één en al complexiteit en onzekerheid. We horen steeds over een crisis, maar er is geen aanwijsbaar moment wanneer die is begonnen. Geen aanwijsbaar moment dat er iets gaat gebeuren. Geen aanwijsbare persoon die het moet oplossen”, zegt De Vries. ,,Dus wat moet je als mens dan doen? Je kunt je ook makkelijk verschuilen. Dan zeg je tegen jezelf: het zal wel loslopen, klimaatverandering is van alle tijden. Of: iets doen heeft toch geen zin, want in China…. Normaal treedt bij gevaar een acute stress respons op – vluchten of vechten – maar die voelen we niet. Dit gevaar is nog niet tastbaar genoeg.”

Haar advies: Neem een energiecoach! Een energiecoach komt bij je langs en laat je precies zien welke maatregelen je kunt treffen om je woning te verduurzamen. Interesse? Neem contact op met het Energiehuis Hilvarenbeek.