Energieklussers gezocht voor energiebesparing

Gemeente Hilvarenbeek en Hilverstroom slaan handen ineen!

De kosten van energie blijven maar stijgen en het kabinet heeft daarom geld beschikbaar gesteld om mensen met een laag inkomen te helpen.  Het geld is bedoeld om in woningen kleine maatregelen te nemen, zoals aanbrengen van radiatorfolie, leidingisolatie, tochtstrips, LED-lampen, etc, etc. De gemeente Hilvarenbeek heeft Energiecooperatie Hilverstroom gevraagd met de uitvoering te helpen. Dat past heel goed bij het Energiehuis Hilvarenbeek, onderdeel van Hilverstroom.

Nadat eerder al Energiecoaches waren opgeleid voor keukentafelgesprekken over energiebesparing, die elke inwoner van Hilvarenbeek kan aanvragen, gaan de Energieklussers daadwerkelijk werkzaamheden uitvoeren bij mensen met een laag inkomen om te helpen de energiekosten te verlagen en energiearmoede tegen te gaan. Huishoudens die in aanmerking komen om mee te doen, kunnen zich binnenkort aanmelden. Zij ontvangen hierover een brief van de gemeente.

Dankzij een subsidie van de overheid kunnen wij alle huishoudens helpen die hiervoor in aanmerking komen.

Klussers gezocht!

Om een huis echt energiezuiniger te maken moet je vaak flink investeren en dat is vaak lang niet voor ieder huishouden haalbaar. En zo worden juist de mensen met een kleine portemonnee en een slecht onderhouden woning het hardst geraakt door de alsmaar stijgende energieprijzen.

De gemeente Hilvarenbeek en Hilverstroom vinden dat iedereen de kans moet hebben om hun huis energiezuiniger te maken. Om energiekosten wat te verlagen willen we vanaf de herfst langsgaan bij mensen met een laag inkomen die echt veel last hebben van de hoge energierekening. Daarvoor hebben we hulp nodig!

Om de werkzaamheden uit te voeren zoekt Hilverstroom mensen in Hilvarenbeek die handig zijn, wat tijd over hebben en graag mensen met een laag inkomen willen helpen (tegen een vergoeding) om de energierekening te verlagen. Zie de advertentie elders in de Hilverbode.

Wat ga je doen?

Tijdens een huisbezoek van een uur bekijk je welke kleine energiebesparende maatregelen mogelijk zijn en je geeft hierover uitleg. In een volgend bezoek breng je de gratis energiebesparende producten en materialen mee en brengt die samen met de bewoners aan. 

Neem contact op!

Hou je dus van klussen, heb je wat tijd over en maak je graag een praatje met mensen over energiebesparing? Ben je vanaf november 1 of 2 dagen (of enkele uren per dag) beschikbaar? Wil je meer weten?

Neem contact op met ons via energieomlaag@hilverstroom.nl of bel naar 06-20407317.