Terugblik digitale informatiebijeenkomst 28 december ’21

Begin december werden we allemaal overvallen door het faillissement van Anode. Naast onzekerheid over de nabije toekomst hadden we ook zorgen over de betaalbaarheid van energie voor de inwoners van de gemeente. Dinsdagavond organiseerde Hilverstroom, met ondersteuning van de gemeente Hilvarenbeek, een digitale informatiebijeenkomst over het faillissement van Anode Energie. Hieronder leest u een korte terugblik.

Informatie – veelgestelde vragen
Vanaf het moment van het faillissement tot vandaag hebben we hard gewerkt om zoveel mogelijk informatie te delen. Daarmee hopen we dat u weet wat u wel of niet kunt verwachten bij de afhandeling van het faillissement. Alle vragen die we hebben ontvangen hebben we met een antwoord gepubliceerd op een speciale FAQ pagina.

Stappen bij hoge energieprijzen
De energieprijzen zijn hoog. Dat is erg vervelend, juist in deze dure maanden. We ontkomen er helaas niet aan. Er zijn een paar dingen u zelf kunt doen: energie besparen, indien nodig bij de gemeente om hulp vragen en zoeken naar een nieuwe betaalbare energieleverancier.

Energie besparen
Hilverstroom en de gemeente Hilvarenbeek hebben het Energiehuis Hilvarenbeek opgericht. Hier kunt u terecht voor gratis energieadvies. Dit advies wordt gegeven door 9 goed opgeleide energieadviseurs. Plan direct een afspraak via deze link.

Ondersteuning van de gemeente
Als u een inkomen heeft dat rond het minimum ligt, dan kunt u extra ondersteuning krijgen van de gemeente. Bekijk de presentatie van de bijeenkomst voor de juiste informatie.

Nieuwe energiepartner
In korte tijd heeft Hilverstroom naar een nieuwe partner gezocht die inwoners van de onze gemeente van groene energie kan voorzien. We zijn uitgekomen bij Greenchoice. Lees hier meer over Greenchoice en hun aanbod voor Hilverstroom klanten.

Terugkijken
U kunt de presentatie terugkijken op op Youtube. Volg deze link.

Presentatie
U kunt de presentatie terugkijken via deze link.